Eerst duelleren met Ineos-talent Hart en dan winnen voor eigen volk: Spanjaard laat thuispubliek vieren

Eerst duelleren met Ineos-talent Hart en dan winnen voor eigen volk: Spanjaard laat thuispubliek vieren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl er enorm veel aandacht gaat naar de start van de Giro, wordt er ook in Spanje gekoerst. Daar heeft één van de thuisrijders een dubbelslag geslagen. De 23-jarige Alex Aranburu is aardig bezig naam te maken, zeker nu hij in de Ronde van Madrid een ritzege beet heeft.

De tweede rit in lijn in de Ronde van Madrid kende meer hindernissen dan de openingsetappe. Op de Peguerinos moest Bonifazio de rol lossen. De Italiaan had daar al wel door dat hij de leiderstrui zou kwijtspelen. Wie zich op positieve wijze liet gelden, was zowaar de veteraan Francisco Mancebo.

SPRINT ONDANKS HEUVELACHTIG PARCOURS

De Spanjaard ging samen met Toribio en Cubero op pad en loste zijn metgezellen vervolgens op de Peguerinos. Op zijn eentje kon hij het ook niet volhouden en ondanks meerdere uitvalspogingen in de finale, draaide het alsnog uit op een sprint tussen de renners die op het heuvelachtige parcours hun mannetje konden staan.

Alex Aranburu en Romain Hardy toonden zich in de spurt bij de rappere mannen. Aranburu was dan nog net wat sneller dan de Fransman van Arkéa-Samsic. Onlangs eindigde Aranburu nog tweede in de eerste rit van de Ronde van de Alpen, na Tao Geoghegan Hart. Deze keer had de renner van Caja Rural dus wel de hoofdvogel afgeschoten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties