Primoz Roglic zorgt meteen voor statement en verklaart indeling van zijn haast perfecte tijdrit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Roglic deelt zijn tijdrit in Bologna perfect in

Primoz Roglic zorgt meteen voor statement en verklaart indeling van zijn haast perfecte tijdrit
Foto: © photonews

Juichen kon hij natuurlijk nog niet doen nadat hij zijn tijdrit had afgewerkt, maar Roglic wist wel dat hij het uitstekend gedaan had. De Sloveen was meer dan een halve minuut sneller op enkele van zijn voornaamste concurrenten en er waren er veel die nog veel meer tijd verloren.

Roglic mocht dan ook zeer tevreden zijn over de tijd die hij had neergezet. "Ik ben in ieder geval in goede vorm", onderstreepte de kopman van Jumbo-Visma na zijn aankomst in het flashinterview. Het was een prima tijdrit. Waar ik het verschil met de anderen heb gemaakt, zou ik eerlijk waar niet kunnen zeggen."

HOGE WATTAGES IN EERSTE DEEL

Om met voldoende snelheid over de klim te geraken, was het belangrijk om de tijdrit goed in te delen. Daar had Roglic goed over nagedacht. "Ik wilde snel starten en ook op de klim tempo blijven maken. Van de wind had ik weinig last. In het eerste deel van de tijdrit kun je dus hoge wattages trappen."

Eén renner heeft misschien nog de capaciteiten om iets aan de tijd van de voorlopig snelste man te doen. "Het is nu wachten op wat Simon Yates gaat doen", zei Roglic op dat moment. Ook zijn Britse concurrent zou de tijd van Roglic niet kloppen. "Door de te verwachten regen zijn alle andere toprenners al heel vroeg gestart." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties