🎥 Wiggins denkt dat Dumoulin zich wegsteekt en laat zich ook uit over Kittel

🎥 Wiggins denkt dat Dumoulin zich wegsteekt en laat zich ook uit over Kittel

Het tijdsverlies van Tom Dumoulin ten opzichte van Primoz Roglic in de eerste tijdrit van de Giro is wereldwijd voer voor discussie. Bradley Wiggins ziet er zowaar een bewuste strategie in van Dumoulin. Volgens de Brit wil de Sunweb-renner zich sparen voor het absolute slot van de Giro.

Wiggins is dit jaar analist voor Eurosport tijdens de Giro en heeft er dus niet lang over gedaan om een bijzondere theorie te ontwikkelen. Hij denkt dat Dumoulin alles op de laatste dagen van de Giro zet en zich spaarde in de openingstijdrit. "Hij weet hoeveel tijd je kunt winnen en verliezen in die laatste drie dagen. Froome heeft vorig jaar voor een precedent gezorgd", haalt Wiggins aan.

IN NAVOLGING VAN FROOME

Hij gelooft overigens wel dat zo'n aanpak kan werken voor iemand als Dumoulin. "Welke renner kan dat beter dan Tom Dumoulin, als hij de benen heeft, om het in de laatste drie dagen klaar te spelen? Froome heeft getoond dat het kan. Er valt heel veel te winnen in dat laatste weekend."

De Giro zal veel aandacht gaan opslorpen, maar ook over het geval-Kittel wou Wiggins wel iets kwijt. "Marcel werd de snelste man ter wereld genoemd. Dan verander je van team voor een groter loon en komt de druk en de kritiek als je niet wint. Als je de lat zo hoog legt en niet kan leveren, hoort kritiek erbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties