Ackermann verhindert succes voor Belgische ploegen met machtige sprint
Redactie
| 5 reacties

Pascal Ackermann wint meteen zijn eerste Girorit in lijn

Ackermann verhindert succes voor Belgische ploegen met machtige sprint
Foto: © photonews

De etappe van Bologna naar Fucecchio was een verraderlijke eerste rit in lijn, want de Montalbano en San Baronto kon wel eens stokken in de wielen steken van de sprintersploegen. Die lieten het echter niet zover komen. Girodebutant Pascal Ackermann troefde Elia Viviani en Caleb Ewan af.

De officiële start van de eerste rit in lijn was amper gegeven of de lange vlucht was al vertrokken. Ciccone, de man die in de tijdrit het snelst de klim opvlamde, wilde zijn bergtrui beschermen. De Italiaan kreeg William Clarke, François Bidard, Marco Frapporti, Mirco, Maestri, Lukasz Owsian, Sean Bennett en Damiano Cima mee.

Het maximale tijdsverschil tussen de leiders en het peloton schommelde tussen de drie en de vier minuten. Verder lieten de sprintersploegen het niet komen. Het was vervolgens wachten op de Montalbano, een klim die mogelijk wel voor wat afscheiding kon zorgen. Voorin greep Ciccone er zijn kans om eens goed door te jassen en enkele medevluchters overboord te gooien.

BAKELANTS TOONT ZICH HEEL EVEN

Aanvankelijk pikten Owsian, Bidard en Bennett hun wagonnetje aan. Bij Bennett duurde het wel niet lang of de Amerikaan moest er ook af. Frapporti maakte wel opnieuw de sprong naar de kopgroep. Vanuit het peloton zorgde Jan Bakelants voor de eerste Belgische aanval uit deze Giro. Wel eentje die geen lang leven beschoren was.

Een opvallend moment was er ook toen Movistar-renners Sütterlin en Carretero mekaar aanreden en tegen de vlakte gingen. Ondertussen ging Ciccone ook de San Baronto vrolijk verder met bergpunten sprokkelen. Frapporti hing meerdere malen tussen zijn stuur, maar beet op zijn tanden en ging mee tot in de slotkilometers.

NIZZOLO EN BELLETTI SPRINTEN NIET MEE

Voor de sprint kon er wel een streep door één naam. Giaccomo Nizzolo reed lek in de finale. Het peloton liet de vier vluchters nog wat spruttelen, maar de laatste vijf kilometer werden dan toch in groep aangevat. Ook Belletti kende pech in de slotkilometers en zo was er al een tweede rappe Italiaanse man aan voor de moeite nog voor de sprint moest beginnen.

De mannen van Lotto-Soudal zorgde voor een uitstekende voorbereiding voor Caleb Ewan. In het midden van de baan stoomde echter Pascal Ackermann  voorbij. Viviani kwam ook nog aanzetten, maar was te laat om Ackermann nog van de zege te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties