Campenaerts had verwachting vooraf al laten doorschemeren: "Als ik voel dat ik kans maak, zeg ik dat ik ga winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Victor Campenaerts niet verbaasd dat hij niet verder geraakte dan twintigste plaats

Campenaerts had verwachting vooraf al laten doorschemeren: "Als ik voel dat ik kans maak, zeg ik dat ik ga winnen"
Foto: © photonews

De tijdrit in Bologna bleek dan toch niets voor Victor Campenaerts te zijn. Geen roze droom, wel een twintigste plaats. Campenaerts had zelf ook al snel in de mot dat hij niet zou winnen. Vooraf sprak hij over een top vijf of een top tien en dat zei eigenlijk al genoeg.

"De mensen die mij een beetje kennen, weten dan dat ze niet veel moeten verwachten. Als ik echt voel dat ik kans maak op een mooi resultaat, zeg ik dat ik ga winnen. De twintigste plaats is een tegenvaller, maar ik had het ook wel verwacht. Ik vind niet dat ik teleur stel", beweert Campenaerts aan Het Nieuwsblad.

De demonstratie van zijn voormalig ploegmaat Primoz Roglic had overigens ook op hem indruk gemaakt. "Primoz is super. Dat zag ik al in Romandië. Die klim van vijf minuten voluit is hem op het lijf geschreven. Het is ook iets wat ik helemaal niet kan. Ik merkte ook wel dat ik nog niet helemaal ben aangepast van de lange inspanningen in Mexico aan het kortere werk."

PROBLEEM MET URINESTAAL

Na afloop van zijn tijdrit moest Campenaerts naar de dopingcontrole en daar had hij met iets anders te maken: een probleem met zijn urinestaal. "Samen met de ploegdokter had ik ervoor gezorgd dat ik niet te gehydrateerd aan de start zou staan. Extra vocht betekende extra geweest. Mijn lichaam was echter zodanig leeg dat ik achteraf niet genoeg kon plassen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties