Debusschere geeft als ex-ploegmaat zijn visie op contractbreuk Kittel en heeft plots weer Tourselectie in het vizier

Debusschere geeft als ex-ploegmaat zijn visie op contractbreuk Kittel en heeft plots weer Tourselectie in het vizier
Foto: © photonews

Het is niet meer dan normaal dat heel Katusha nog even moet bekomen van de beslissing van Marcel Kittel om de ploeg te verlaten. Maar het leven gaat door, al verandert dit natuurlijk wel één en ander. Ook voor Jens Debusschere. Onze landgenoot mag zich plots opmaken voor de Tour.

In een persbericht van Belga geeft Debusschere zijn mening over de breuk tussen Katusha en Kittel. "Ook voor ons was zijn vertrek een verrassing. We wisten wel dat hij niet in goede doen was en met zichzelf worstelde, maar ik dacht niet dat hij zijn contract zou opbreken. Eerder dat hij er een maand ofzo tussenuit zou gaan. Maar hij nam een andere beslissing."

Het was uiteraard wel duidelijk dat het niet op dezelfde manier verder kon gaan. "Hij was gewoon niet goed", wist ook Debusschere. "Dat zag je in de Scheldeprijs, in andere koersen. Hij voelde zich moe, kwam amper aan trainen toe en dan wordt het moeilijk natuurlijk."

POSITIEF SIGNAAL VAN DE PLOEG

Er komt nu een plaatsje vrij voor de Tour en die gaat waarschijnlijk naar onze landgenoot. "Niet dat er al 100 procent zekerheid is, maar de ploeg gaf toch aan me er graag bij te willen hebben. Samen met Zabel en Haller beschikken we dan over een paar snelle mannen. Het zal speciaal zijn, een Tour met start in Brussel. Ik ga er alleszins hard mijn best voor doen om die selectie te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties