Jelle Wallays maakt zich na horrorcrash in San Juan op voor officiële wederoptreden: "Meteen de knop omgedraaid"
Redactie
| 1 reacties

Wallays maakt zijn comeback in Vierdaagse van Duinkerke

Jelle Wallays maakt zich na horrorcrash in San Juan op voor officiële wederoptreden: "Meteen de knop omgedraaid"
Foto: © photonews

De Ronde van San Juan is nog altijd de enige officiële wedstrijd waar Jelle Wallays in 2019 aan de start verscheen. In die Argentijnse rittenkoers kwam de Belg van Lotto-Soudal enorm zwaar ten val. Drie en een halve maand later is Wallays klaar voor zijn comeback.

Onlangs deed Wallays wel al mee aan Leiedal Koerse, kwestie van het gevoel van de wedstrijdomstandigheden een beetje terug te krijgen. Een Europe Tour-rittenkoers over zes heuvelachtige etappes is nog wel iets anders, maar Wallays kijkt er enorm naar uit.

"Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen, omdat ik telkens moest afwachten hoe het zou reageren tijdens en na de trainingen. Toen ik in de week van de Omloop voelde dat ik sowieso het voorjaar zou missen, heb ik de knop meteen omgedraaid." Zo kon Wallays zich richten op verdere doelen.

Nu verloopt alles opnieuw naar wens 

Al was het geluk nog niet bepaald gekeerd. "Net voor de Ronde van Romandië werd ik ziek, een serieuze domper. Mijn comeback werd daardoor met twee weken uitgesteld, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Nu verloopt alles opnieuw naar wens en ik kijk er enorm naar uit om in Duinkerke te rijden." De Vierdaagse van Duinkerke wordt van 14 tot 19 mei verreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties