Operatie Aderlass geen toeval: voormalig Duits kampioen bekent gebruik van bloeddoping

Danilo Hondo gebruikte bloeddoping onder druk van dokter Mark Schmidt

Operatie Aderlass geen toeval: voormalig Duits kampioen bekent gebruik van bloeddoping
Foto: © photonews

Operatie Aderlass, de dopingzaak die dit jaar losbarste rond dokter Mark Schmidt, heeft ook het valsspelen van enkele wielrenners aan het licht gebracht. Overigens is de spilfiguur in deze zaak niet aan zijn proefstuk toe. Schmidt zette ook oud-renner Danilo Hondo destijds al aan tot dopinggebruik.

Dat heeft Hondo zelf bevestigd in een gesprek met ARD. Het ging dan al om het gebruik van bloeddoping. "Hij oefende druk uit door te zeggen dat het logisch is om dat te doen en dat het al veel gedaan werd. Daarna heb ik de grootste fout van mijn leven gemaakt en ingestemd", doet de Duitse kampioen van 2002 zijn verhaal.

GEEN TOEKOMST MEER IN HET WIELRENNEN

Hondo is in Zwitserland aan de slag als bondscoach, maar beseft dat er door deze bekentenis geen toekomst meer voor hem weggelegd is in het wielrennen. "Ik heb de wielerbond ingelicht. Iedereen was geschokt. Ik wist meteen dat er geen toekomst meer zou zijn voor mij in deze sport. Voornamelijk omdat ik een recidivist ben." 

In 2006 werd Hondo al eens een jaar geschorst vanwege een positieve dopingtest. Nadien slaagde hij er wel nog in om zijn wielerloopbaan weer te hervatten en koerste hij nog acht jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties