Richie Porte debuteert op zijn 34ste in Californië met één grote missie

Richie Porte debuteert op zijn 34ste in Californië met één grote missie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richie Porte is in zijn wielerloopbaan niet gespaard gebleven van allerlei incidenten of valpartijen. In 2019 is het vooral een ziekte dat de Australiër parten speelt. Porte kampte met bronchitis en dat had ook effect op zijn prestaties op de fiets. In Californië neemt hij een nieuwe start.

Porte heerste nog wel naar jaarlijkse gewoonte op Willunga Hill in de Tour Down Under, maar reed een zwakke UAE Tour en trok dan naar Catalonië in plaats van Parijs-Nice te rijden. Daar deed de ronderenner ook niets opzienbarends, waarna hij even een rustperiode inlaste. Porte herneemt in de Ronde van Californië om zo op tijd in vorm te geraken voor de Tour.

Zijn tot dusver miserabele seizoen een andere wending geven, dat is dus het doel. In een koers die hij nog nooit eerder reed. "Het is de eerste keer voor mij", bevestigt de renner van Trek-Segafredo op een persconferentie in aanloop naar de Amerikaanse rittenkoers. "Ik kijk er dus naar uit. Het is een beetje gek, maar werkt altijd motiverend om aan nieuwe koersen deel te nemen."

Het is geen geweldige start geweest 

Porte windt er geen doekjes om dat 2019 nog niet gebracht heeft wat hij ervan verwachtte. "Het is geen geweldige start van het jaar geweest. Ik werd continu ziek. Mijn kalender moeten veranderen, is niet hoe ik wilde van start gaan bij Trek-Segafredo. Maar zolang ik gemotiveerd blijf, is dat al een stap in de goede richting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties