Tom Dumoulin legt zich al heel vroeg neer bij waardeverhouding
Redactie
| 2 reacties

Dumoulin erkent dat Roglic momenteel te sterk is voor hem

Tom Dumoulin legt zich al heel vroeg neer bij waardeverhouding
Foto: © photonews

Een vijfde plaats was het verdict voor Tom Dumoulin in de straten van Bologna, maar vooral reeds 28 seconden tijdsverlies. Dumoulin moet hopen dat er in de loop van de Giro iets verandert, want hij meent zelf voorlopig niet op te kunnen tegen Primoz Roglic.

In vorige jaren gebeurde het zelden dat Dumoulin - zeker in een tijdrit - het moest afleggen tegen Roglic. In 2019 is het wel al meermaals gebeurd en ook op de eerste dag van de Ronde van Italië voltrok dat scenario zich. Dumoulin stond nadien de media in Italië te woord. "Ik ben ontgoocheld in mijn uitslag", klonk het enigszins verwacht.

TEVEEL GESPAARD

Dumoulin wijtte het tijdsverlies aan een te trage start. "Op zich had ik geen slecht gevoel onderweg, maar ik ben te traag vertrokken. Door het in het begin rustig aan te doen, wou ik mezelf sparen voor de klim, maar ik heb mij blijkbaar teveel gespaard. Ik had hier graag willen winnen of meedoen voor winst. Dat heeft er nooit ingezeten."

Dumoulin gaf toe dat het zelfs met een betere start niet mogelijk was geweest om de tijd van Roglic te kloppen. "Aan Roglic was niets te doen. Roglic pakt heel veel tijd. Ik moet hopen dat hij minder wordt, want hij is momenteel veel te sterk voor mij. Maar de Giro duurt drie weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties