Tosh Van der Sande opgetogen ondanks tweede plaats voor kopman: "Gaat nog wel iets mooi uit de bus komen"

Tosh Van der Sande opgetogen ondanks tweede plaats voor kopman: "Gaat nog wel iets mooi uit de bus komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan spurtte in de eerste massasprint uit de Giro naar een tweede plaats. Ondanks het mislopen van de zege komen de mannen van Lotto-Soudal gesterkt uit die eerste rit in lijn. De lead-out was immers meer dan in orde. Dat wist ook Tosh Van der Sande.

"Het was leuk om mee in de sprinttrein te zitten", getuigde Van der Sande bij Eurosport. "Het verliep allemaal volgens het boekje. Op het einde zijn het de benen die spreken. Het was net niet. Als we dit volhouden en elke dag kunnen brengen, gaat er nog wel iets mooi uit de bus kunnen komen."

Ik had echt sterke benen 

Tosh Van der Sande

Veel hoeven ze bij Lotto niet aan te passen. "Je kunt altijd wel iets beter doen, maar ik denk niet dat we tactisch iets verkeerd deden. In het begin voelde ik me niet zo goed, maar naarmate ik kledij kon uitdoen en het warmer werd, was het beter. Ik had echt sterke benen."

Wel opvallend was hoe hectisch de etappe van Bologna naar Focecchio toch wel verliep. "Normaal is het de eerste dag van een grote ronde iets rustiger. Dit is natuurlijk de Giro, het gaat er altijd iets nerveuzer aan toe, en dan ook met het slechte weer. Door dat weer heb ik in het begin niet kunnen genieten, maar op het einde wel een beetje meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties