Belg hoopt op nieuwe eindzege in Vierdaagse van Duinkerke: "Drie antibioticakuren door longontsteking"

Redactie
| 0 reacties
Belg hoopt op nieuwe eindzege in Vierdaagse van Duinkerke: "Drie antibioticakuren door longontsteking"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vierdaagse van Duinkerke werd vorig jaar gewonnen door onze landgenoot Dimitri Claeys. De Cofidis-renner hoopt op een nieuwe eindzege ondanks een strubbelend voorjaar.

"Dit jaar zitten er twee lastige etappes in de Vierdaagse van Duinkerke", citeert HLN Claeys. "De rit tussen Fort Mahon Plage en Le Portel is niet te onderschatten. Dé zwaarste etappe volgt zaterdag met start in Gravelines en aankomst na enkele rondjes op de Mont Cassel. De Vierdaagse van Duinkerke is een rittenkoers die me heel goed ligt."

Nochtans verliep het in de eerste maanden van 2019 stroef bij Claeys. Een longontsteking was de spelbreker. "Ik kreeg af te rekenen met een longontsteking. Ik moest daardoor drie antibioticakuren volgen. In de GP Denain moest ik zelfs opgeven. Daarna lag ik stil om bijna een maand later opnieuw te hervatten tijdens de Brabantse Pijl. Ik bouw de conditie nu verder op."

Open wedstrijd

"In deze Vierdaagse zijn er tevens een pak renners die hervatten na een korte rustperiode. Vandaar dat deze rittenkoers een heel open wedstrijd is. Dat maakt het juist zo mooi. Met Cofidis willen we deze Vierdaagse voor het derde jaar op rij winnen."

"In 2017 was dat met Clément Venturini en vorig jaar met mij. Natuurlijk ga ik er alles aan doen om mezelf op te volgen, maar dat wordt niet zo gemakkelijk in deze mooi bezette rittenkoers", besluit Claeys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties