Update: Deceuninck-Quick.Step speelt ritzege kwijt door diskwalificatie, Fernando Gaviria juicht
Redactie
| 26 reacties

Fernando Gaviria wint na diskwalificatie van Elia Viviani derde etappe in de Giro

Update: Deceuninck-Quick.Step speelt ritzege kwijt door diskwalificatie, Fernando Gaviria juicht
Foto: © photonews

De derde etappe in de Ronde van Italië was een prooi voor Elia Viviani (Deceuninck-Quick.Step), maar de Italiaanse sprinter werd gediskwalificeerd. Zijn ex-ploegmaat Fernando Gaviria (UAE Emirates) mocht zo juichen. De Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blijft dan weer leider.

Voor deze derde etappe langs de kust richting Toscane had zowat elke ploegleider het over waaiervorming. Die bleef jammer genoeg uit. In de plaats kregen we een doodsaaie etappe met een eenzame vluchter: de Japanner Sho Hatsuyama ging in zijn eentje op avontuur en reed naar een voorsprong van om en bij de zeven minuten.

Daarmee was eigenlijk alles al gezegd. De moedige Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini) werd op 75 kilometer van de streep gegrepen en daarna bleef het verwachte spektakel uit. 

Diskwalificatie

Net als zondag kwam er opnieuw een massasprint. Viviani pakte de zege voor Gaviria en Ackermann, maar na beraad van de jury ging het Italiaanse feestje niet door. Een manoeuvre in de sprint kostte de Italiaanse kampioen de zege, waardoor niet hij maar wel ex-ploegmaat Fernando Gaviria op het hoogst schavotje stond. 

De leidersplek van Primoz Roglic kwam nooit in gevaar in deze derde etappe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties