Ex-winnaar van Strade Bianche stopt op zijn 28e met koersen: "Liever stoppen dan aanmodderen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ex-winnaar van Strade Bianche stopt op zijn 28e met koersen: "Liever stoppen dan aanmodderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Italiaan Moreno Moser heeft verrassend een punt achter zijn carrière gezet. De winnaar van de Strade Bianche van 2013 kan het niet meer opbrengen omdat hij niet competitief genoeg meer is.

De amper 28-jarige Moser maakte indruk in zijn eerste profjaren. Hij won onder meer de Ronde van Polen en Eschborn-Frankfurt in 2012, een jaar later bleef hij onder meer Peter Sagan, Fabian Cancellara en Greg Van Avermaet voor in de Strade Bianche. 

'Altijd een winnaar geweest'

Daarna volgden alleen nog triomfen in de Ronde van Oostenrijk van 2015 en vorig jaar, toen de Italiaan de beste was in de Trofeo Laigueglia. Moser is niet meer gemotiveerd om te blijven koersen. "Ik stop liever dan dat ik aanmodder", klinkt het in La Gazzetta dello Sport. "Ik ben altijd een winnaar geweest, maar de laatste jaren waren er te veel mindere momenten."

Moser reed zes seizoenen lang voor Liquigas en Cannondale en stapte in 2017 over naar Astana. Maar ook daar liep het twee jaar stroef. Het neefje van Francesco Moser ging een trapje lager koersen bij Nippo Vini Fantini, maar ook dat werd geen voltreffer. "Ik wil het team graag bedanken voor deze kans. Maar ik kan het niet meer opbrengen. Ik ben klaar met wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties