Nederlandse bondscoach wil Van der Poel er graag bij op het WK, zelfs NK hoeft niet: "Als bondscoach stap ik daar overheen"
Redactie
| 2 reacties

Mathieu van der Poel moet van bondscoach Koos Moerenhout niet naar NK op de weg om deel te nemen aan WK

Nederlandse bondscoach wil Van der Poel er graag bij op het WK, zelfs NK hoeft niet: "Als bondscoach stap ik daar overheen"
Foto: © photonews

Nederlands bondscoach Koos Moerenhout hoopt dat hij Mathieu van der Poel eind september mee kan nemen naar het WK op de weg in Yorkshire. Het goudklompje van Corendon-Circus hoeft daarvoor zelfs niet mee te doen aan het NK op de weg.

Het WK is een parcours vergelijkbaar met de Amstel Gold Race. Een geweldige kans op de regenboogtrui voor Mathieu van der Poel? "Hij moet natuurlijk wel meedoen", lacht Moerenhout in gesprek met de NOS. "Zoals hij in het voorjaar heeft gereden, dan is het een parcours dat hem moet liggen."

'Geen normale renner'

Moerenhout hoopt dat Van der Poel meedoet, maar beseft dat hij niet de sleutel in handen heeft. "Het ligt natuurlijk voornamelijk bij hem. Een normale wegrenner - om het zo te zeggen - moet keuzes maken over het wegseizoen, maar hij moet dat ook doen voor het veldrit- en mountainbikeseizoen."

"Hij zal eerst met zijn ploeg moeten beslissen waar hij voor wil gaan. Als hij ervoor gaat, dan neem ik hem graag mee. Je hebt in het voorjaar kunnen zien dat hij iets extra heeft. Hij kan daar absoluut één van de te kloppen mannen zijn. Mits hij in vorm is en zich goed voorbereid heeft", aldus de bondscoach

Dan is het dus aan Moerenhout om Van der Poel te overtuigen? "HIj weet donders goed dat ik hem graag mee wil. Dat doet niets af aan de kwaliteiten van de andere Nederlandse renners. We kunnen een mooie ploeg opstellen die heel competitief kan zijn. Maar het is ook heel duidelijk dat je met een goede Van der Poel iets extra hebt als ploeg."

Wel of geen NK

Een ongeschreven wet is wel dat renners die naar het WK willen ook het nationale kampioenschap moeten rijden. Van der Poel gaf echter al aan dat hij daar niet voor te vinden is. "Als bondscoach stap ik daar overheen", klinkt het. "Ik blijf het een moeilijk punt vinden, want het geldt ook voor andere toppers die er niet bij zullen zijn."

"Het valt te begrijpen als je bijvoorbeeld in Monaco woont en het een parcours is dat niet op je lijf geschreven is. Dan is dat NK een moeilijke wedstrijd. Per persoon moet je dat afwegen. Ik denk dat iedereen het NK zou moeten willen rijden, maar de belangen zijn groot. Zeker met de Tour. Dus ik snap ook wel dat er andere keuzes worden gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties