Nieuwe Duitse sprintsensatie: "Marcel Kittel is nog van een ander niveau, hopelijk heeft hij gekeken"
Redactie
| 0 reacties

Marcel Kittel en André Greipel waren de grote voorbeelden van Pascal Ackermann

Nieuwe Duitse sprintsensatie: "Marcel Kittel is nog van een ander niveau, hopelijk heeft hij gekeken"
Foto: © photonews

De Duitser Pascal Ackermann won zondag in de Giro zijn allereerste etappe in een grote ronde. Duitsland lijkt een nieuwe sprintsensatie te hebben, maar van een vergelijking met Marcel Kittel wil de 25-jarige renner van BORA-hansgrohe niet weten.

Ze zijn allebei blond. Maar verder gaat de vergelijking niet tussen Kittel en Ackermann, twee verschillende type sprinters. "Marcel is nog van een ander niveau dan ik", citeert Het Nieuwsblad Ackermann. "Deze eerste ritzege in een grote ronde is mooi, maar ik sta nog nergens."

Ander type sprinter

"Ik herinner mij hoe ik als tiener voor de tv zat te roepen toen Kittel ritten won in de Tour", aldus de sprinter. "Hij en Greipel waren mijn voorbeelden. Toch ben ik een heel ander type dan zij. Zij zijn op hun sterkst na een zeer vlakke rit. Ik heb liever etappes met 2.500 of 3.000 hoogtemeters, zodat de rest is afgemat."

Er kwamen op de persconferentie van Ackermann heel wat vragen over zijn landgenoot Kittel, die het vorige week voor bekeken hield bij Katusha-Alpecin. "Ik ben op de hoogte van zijn situatie, maar ik heb hem al enkele weken niet meer gehoord. Hopelijk gaat het goed met hem. Ik hoop ook dat hij gekeken heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties