Oorlog (en waaiers) in de Giro? "Kans groot dat er renners buiten tijd zullen aankomen"
Redactie
| 0 reacties

Waaiers kunnen voor oorlog zorgen in derde etappe van de Giro

Oorlog (en waaiers) in de Giro? "Kans groot dat er renners buiten tijd zullen aankomen"
Foto: © photonews

De klassementsrenners in de Giro zijn gewaarschuwd. De kans op waaiers is maandag groot. Ploegleiders Bart Leysen (Lotto Soudal) en Rik Van Slycke (Deceuninck-Quick.Step) blikken vooruit op de etappe.

De zijwind in de rug kan wel eens een belangrijke rol spelen in de derde etappe. "De wind vandaag is perfect voor waaiers: langs de zij in de rug en soms recht in de rug. Dus krijg je hetzelfde als op Sardinië twee jaar geleden, waar Quick Step op dag drie heel het peloton aan flarden reed", aldus Leysen in HNB. "Het nodigt uit om iets te proberen."

Wind feller in finale

"Met Jungels en Senechal heeft Deceuninck-QuickStep weer mannen mee dit dat kunnen en vooral durven. Als er vandaag in de eerste dertig kilometer renners worden uitgereden en het vooraan niet meer stilvalt, is de kans super groot dat er renners buiten tijd zullen aankomen. Er is constant wind en amper bescherming. Zeker niet eens het peloton Siena voorbij is. In de finale gaat de wind alleen nog maar feller zijn."

Bij de waaierspecialisten van Deceuninck-Quick.Step zijn ze dus zeker iets van plan. "Je mag zeker waaiers verwachten. Het zal niet enkel in de laatste 15 km zijn maar een hele dag oorlog. Er zal rap gereden worden. Gisteren ook al. Dit zijn etappes die er zullen inhakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties