Peter Sagan reageert na deugddoende zege in Californië, ploegleiding realistisch over leiderstrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Peter Sagan reageert na deugddoende zege in Californië, ploegleiding realistisch over leiderstrui
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan en de Ronde van Californië, dat is een meer dan geslaagd huwelijk. De Slovaak van BORA-hansgrohe vierde meteen feest in de openingsrit. "Het team leverde geweldig werk", aldus Sagan.

"Er is geen twijfel mogelijk dat dit een heel mooie overwinning is", vertelt Sagan. "Niet alleen voor mij, maar ook voor de ganse ploeg. Eerder op de dag domineerde Pascal Ackermann al de sprint in de Giro en nu hebben we opnieuw sterk werk geleverd in Californië."

"Ik wil iedereen bedanken voor hun toewijding, want het team leverde geweldig werk. Mijn ploegmaats hebben de wedstrijd gecontroleerd en brachten mij in een perfecte positie richting de sprint. Ik was gefocust en timede mijn sprint goed. Leuk om meteen te winnen in één van mijn favoriete koersen."

Leiderstrui

Bij BORA-hansgrohe beseffen ze maar al te goed dat Sagan de leiderstrui na de tweede rit alweer zal kwijtspelen. "Er wacht een bergrit met bijna 4.000 hoogtemeters naar Lake Tahoe, dus de hele ploeg zal werken voor Felix Großschartner", aldus ploegleider Jan Valach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties