🎥 Profiel van etappe doet Van der Sande denken aan overwinning van Wellens

🎥 Profiel van etappe doet Van der Sande denken aan overwinning van Wellens
Foto: © photonews

De etappe naar Frascati belooft een pittige opdracht te worden voor het Giropeloton. Een massasprint is zeker niet gegarandeerd, maar bij Lotto-Soudal trekken ze toch weer de kaart Caleb Ewan. Tosh Van der Sande ziet wel enige gelijkenissen met de rit die vorig jaar gewonnen werd door Wellens.

De renners krijgen zomaar eventjes 235 kilometer voor de wielen. "Het is bijna de afstand van een echte klassieker. Er zijn ook 2800 hoogtemeters. Het gaat op en af zijn. Het gaat een lastige etappe zijn", voorspelt Tosh Van der Sande.

DRAAIEN EN KEREN

De slotkilometers lopen omhoog. Dat moet voor een spectaculaire finale zorgen. "Het zijn niet enkel de laatste twee kilometer, maar de laatste twintig à vijfentwintig kilometer is het al op en af en draaien en keren. Het zal niet zo gemakkelijk zijn, maar we hebben een sprinter die zo'n aankomsten graag heeft. We kijken er dus naar uit."

Van der Sande is zich in elk geval bewust van wat zijn eigen taak is. Het is niets wat hij vroeger nog niet heeft gedaan. "Het is redelijk vergelijkbaar met wat ze van mij verwachtten in de rit die Tim Wellens vorig jaar won. Die was nog wel wat lastiger." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties