Cytomegalovirus houdt Vlaming in loondienst van Cofidis aan de kant
Redactie
| 0 reacties

Bert Van Lerberghe niet in Vierdaagse van Duinkerke

Cytomegalovirus houdt Vlaming in loondienst van Cofidis aan de kant
Foto: © photonews

Het is een streep door de rekening voor Cofidis en al helemaal voor de renner in kwestie. Tijdens de Vierdaagse van Duinkerke, altijd een belangrijke afspraak voor de ploeg, kan Bert Van Lerberghe niet aantreden. Ook de verdere toekomst is onzeker: de Belg is out voor onbepaalde duur.

Van Lerberghe kampt met het cytomegalovirus. Daardoor staat hij voor onbepaalde tijd aan de kant en moet hij al zeker de Vierdaagse van Duinkerke, een koers die door Cofidis de voorbije twee jaar gewonnen werd, missen. Begin deze maand haalde Van Lerberghe al niet de aankomst in de Ronde van Yorkshire.

Onze landgenoot is bezig aan zijn tweede jaar bij de Franse formatie. In 2018 was hij goed voor een paar mooie ereplaatsen in de Omloop en de Brussels Cycling Classic. Dit jaar is zijn beste resultaat tot dusver een dertiende plaats in de vierde etappe van de Ronde van de Algarve.

VERGELIJKBAAR MET KLIERKOORTS

Het is nu uitkijken hoe Van Lerberghe door de komende moeilijke periode komt. Wie het cytomegalovirus oploopt, draagt dat immers mee voor de rest van zijn leven. Het ziektebeels is sterk vergelijkbaar met dat van klierkoorts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties