De Gendt nog niet meteen zinnens om zich weer tot bergkoning te ontpoppen: "Je kan er heel slecht van zijn"
Redactie
| 0 reacties

Thomas De Gendt denkt dat bergtrui zeer zware inspanningen vereist

De Gendt nog niet meteen zinnens om zich weer tot bergkoning te ontpoppen: "Je kan er heel slecht van zijn"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt was vorig jaar de bergkoning in de Ronde van Spanje en stond sindsdien ook bovenaan in hetzelfde klassement in andere rittenkoersen. Dat betekent niet dat het ook zomaar van hem verwacht moet worden in de Giro. De Gendt vreest dat hem dat zware inspanningen zou kosten.

Al zou de bergtrui toch een mooi kleinood zijn om in zijn kast te hangen. Dat erkent De Gendt in HLN. "Ik wil die blauwe trui graag een keer dragen, ik heb die nog niet in mijn collectie, en er zijn niet heel veel renners die de bergtrui gedragen hebben in de drie grote ronden, maar ik denk niet dat het verstandig is om er vol voor te gaan."

SERIEUZE INSPANNINGEN

De Gendt heeft alles reeds goed uitgerekend. "Als je de bergtrui wil, moet je minstens zeven ritten in de aanval gaan. En wellicht vaker. Gemiddeld moet je daarin zes keer sprinten voor de punten. Dat zijn serieuze inspanningen. Je kan er heel slecht van zijn.Ik wil mij niet kapot rijden in deze Giro."

De renner van Lotto-Soudal mikt in Italië eerder op ritwinst. "Als ik te diep moet gaan, kan dat invloed hebben op mijn Tour of zelfs Vuelta. Dat is het mij niet waard. Ik pik liever mijn dagen uit om te proberen een rit te winnen. Als we spreken over de eindzege in het bergklassement, wordt het een ander verhaal, maar voorlopig is de bergtrui maar een klein doel in deze Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties