Gevloerd worden door talent van Deceuninck-Quick.Step geen schande: "Gele trui is mooie prijs"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Van Garderen trekt zich op aan leiderstrui na tweede plaats in tweede rit

Gevloerd worden door talent van Deceuninck-Quick.Step geen schande: "Gele trui is mooie prijs"
Foto: © photonews

Het zijn niet altijd de jaren ervaring die de doorslag geven. Want dat betreft was er een duidelijk voordeel voor Tejay van Garderen, maar toch reed Kasper Asgreen als eerste over de streep in de tweede rit van de Ronde van Californië. Van Garderen kan zich troosten met de leiderstrui.

De Amerikaan van Education First tilt dus niet te zwaar aan zijn tweede plaats en betreurt ook zijn aanval in de laatste twee kilometers niet. "Die aanval was vooral omdat ik niet wilde dat de renners die achter ons zaten, ons zouden inhalen. Ik wist dat het steilste stuk in het midden van de klim was. Ik wist dus dat het nog ver was voor de sprint, maar ik wilde gaan op het steilste stuk."

LOF VOOR CRADDOCK

Van Garderen is blij dat hij als leider de derde dag ingaat. "Op het einde ging het tussen ons drieën en ik zette mijn sprint al vroeg in. Ik kon de ritzege niet behalen, maar de gele trui is een mooie prijs." Er kon ook een bedankje af voor een ploegmaat. "Lawson Craddock deed een geweldige job. Hij reed echt hard om ervoor te zorgen dat er genoeg afstand was tussen ons en de achtervolgers."

In tegenstelling tot in de absolute finale maakte Van Garderen in de eerdere fase van de koers wel de juiste keuze. "Er was een grote groep weg, maar Trek en Jumbo-Visma hadden de boot gemist. Zij reden hard om terug te komen en er was een hergroepering. Er kwam een nieuwe golf van demarrages en ik volgde, wat de goede move bleek te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties