Het verhaal van gemiste kansen: Lotto-Soudal had er toch al eentje mogen binnen hebben
Redactie
| 1 reacties

Caleb Ewan miste unieke kans om Lotto-Soudal ritwinst te bezorgen

Het verhaal van gemiste kansen: Lotto-Soudal had er toch al eentje mogen binnen hebben
Foto: © photonews

De Giro is natuurlijk nog maar vier dagen onderweg, maar voorlopig hebben de Belgische ploegen de nul nog niet van de tabellen geveegd. Deceuninck-Quick.Step werd gedwarsboomd door de deklassering van Viviani in rit drie en Ewan eindigde voor Lotto al eens derde en tweede.

Lotto komt in de eerste dagen van de Giro goed voor de dag en brengt zijn sprinter goed in stelling. Daar mag het fier op zijn, maar de ereplaatsen laten wel een zure nasmaak achter. In Fucecchio miste Ewan de pure snelheid om Ackermann en Viviani te kloppen. Kan gebeuren. Maar de vierde etappe had eigenlijk voor de Australiër moeten zijn, zonder afbreuk te doen aan de verdienste van Carapaz.

Wat een gelegenheid was het. Gaviria en Viviani lagen er al af met de streep in zicht. Ackermann en Démare probeerden nog, maar het was toch vooral zwoegen. Zelf voelde Ewan zich blijkbaar nog goed. Zijn eindsprint is het beste bewijs. Dan moet je niet twijfelen en dat moet hij op een bepaald moment toch gedaan hebben.

LOEREN NAAR ROGLIC

Anders zou zijn sprong naar Carapaz toe er toch wat vroeger gekomen zijn. Toen de renner van Movistar aanging, had hij meteen een gat. Mogelijk verwachtte Ewan op dat ogenblik nog dat roze trui Roglic de kloof zou dichten. Die was wellicht vooral met het klassement bezig - een paar seconden toegeven op Carapaz is op dat vlak geen drama - en hoopte misschien ook nog dat een ander het zou oplossen.

Ofwel was het zich miskijken op wat een andere renner in de kopgroep nog zou doen ofwel was het zichzelf onderschatten. Dacht Ewan misschien dat hij het toch niet zou halen en geraakte hij met een alles-of-nietspoging nog verder dan gedacht. Het was in elk geval niet nodig om zo te denken, als hij dat al deed.

STERK OP OPLOPENDE AANKOMSTEN

Want de sprinter van Lotto-Soudal verdient echt wel een pluim. Van alle snelle mannen reed hij het best bergop. De overwinning die hij dit jaar boekte, kwamen er nagenoeg allemaal op een oplopende aankomst. Hoewel Ewan zichzelf oorspronkelijk als een man voor op het vlakke zag, stelde hij vast dat hij vooral op een iets moeilijkere finish goed uit de verf kwam.

Voor welke twijfel dan ook was er dus absoluut geen reden. Ook een mogelijkheid was dat het puur een geval was van verkeerde timing. In dat geval is het toch ook wel een fout. Want Ewan kwam nu nog heel dichtbij. Als hij zijn versnelling iets vroeger inzet, is de kans groot dat hij Carapaz nog voorbij knalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties