Heus slagveld in de Giro: Ewan komt net te laat voor ritwinst, veel tijdsverlies en bebloede knie voor Dumoulin
Redactie
| 1 reacties

Carapaz blijft Ewan nipt voor in vierde etappe in Ronde van Italië

Heus slagveld in de Giro: Ewan komt net te laat voor ritwinst, veel tijdsverlies en bebloede knie voor Dumoulin
Foto: © photonews

Doordat de laatste twee kilometer bergop liepen, kon de vierde etappe van de Ronde van Italië wel voor wat beweging zorgen. Dat gebeurde ook in de finale. Een valpartij zorgde dan nog mee voor een waar slagveld. Carapaz ging voor de neus van Ewan met de ritzege aan de haal.

De etappe was amper op gang gekomen of er trokken al drie vluchters tussenuit. Het waren allemaal Italianen: Frapporti, Maestri en Cima. Zij kregen een vrijgeleide van de rest van het deelnemersveld. De voorsprong van het trio liep dan ook heel snel op. Op een gegeven moment bedroeg het verschil zelfs meer dan twaalf minuten.

De mannen van Lotto-Soudal en met name Thomas De Gendt knabbelde er toch al enkele minuten van af. Nadien was het Groupama-FDJ dat het commando in het peloton overnam. Ondertussen raakte ook minder goed nieuws bekend: Matti Breschel, in de derde rit ten val gekomen, moest opgeven.

FRAPPORTI EN MAESTRI GEGREPEN IN FINALE

Kort voor de tweede tussensprint van de dag veranderde er toch al wat in de kopgroep: Frapporti ging al eens versnellen en enkel Maestri kon hem volgen. Einde verhaal daar dus al voor Cima. Het duo Frapporti - Maestri had op vijftien kilometer van de aankomst nog minder dan een minuut over. Dat minuutje werd in de volgende vijf kilometer helemaal dichtgereden.

Het was dan al haast een spurt richting de laatste oplopende kilometers. Op zes kilometer van de streep kwam het tot een massale valpartij. In de hectiek die ontstond, reed er een klein groepje weg. Daarbij nog wel de meeste topsprinters, maar heel wat klassementsrenners ontbraken. Bijvoorbeeld Tom Dumoulin, die ook sporen vertoonde van een val.

ROGLIC DOET GOUDEN ZAAK

Roze trui Roglic was zo sowieso op weg naar een gouden zaak. Iets meer dan anderhalve kilometer moesten er nog worden afgelegd toen Viviani moest passen. Ze bleven dan nog slechts met zijn tienen voorin over. De versnelling van Carapaz was de goede. Ewan ging in de slotmeters nog achter de Movistar-renner aan, maar de Ecuadoriaan hield stand. Dumoulin verloor ongeveer vier minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties