Jumbo-Visma aan het feest: Dylan Groenewegen maakt verwachtingen helemaal waar
Redactie
| 6 reacties

Groenewegen spurt naar zege in eerste rit Vierdaagse van Duinkerke

Jumbo-Visma aan het feest: Dylan Groenewegen maakt verwachtingen helemaal waar
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft nog eens getoond waarom hij als één van de snelste renners ter wereld beschouwd mag worden. De Nederlander was de te kloppen man in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke. De spurter van Jumbo-Visma stelde niet teleur en was het snelst aan de streep.

De eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke bood een eerste opportuniteit voor de snelle mannen. Al ging het onderweg toch wat op en af tussen Duinkerke en Condé-sur-l'Escaut. De renners moesten 172,9 kilometer af te leggen. Baldo, Devriendt, Leroux en Reinders vonden het het beste om dat te doen in een lange ontsnapping.

De voorsprong van de vier ging wel eens boven de twee minuten, maar veel meer speelruimte kregen ze niet. Het was wel duidelijk dat het peloton hen in de slotfase op de nek ging vallen. Met nog dertig kilometer te gaan was het verschil tussen de leiders en de grote groep 45 seconden. Op twintig kilometer van de aankomst was dat nog gereduceerd tot 25 seconden.

VALPARTIJ IN ZICHT VAN RODE VOD

In de laatste tien kilometers werden de vluchters teruggegrepen. Vlak voor het peloton onder de rode vod dook, was er een valpartij. Het was dus een hectische sprint. Eentje waarin Dylan Groenewegen niet onverwacht de snelste benen had. De eerste ereplaatsen waren voor Marc Sarreau en Mike Theunissen, een ploegmaat van Groenewegen. Timothy Dupont eindigde nog net in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties