Kasper Asgreen mag het uitschreeuwen: "Dit overstijgt alles"

Kasper Asgreen mag het uitschreeuwen: "Dit overstijgt alles"
Foto: © photonews

Na zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen heeft Kasper Asgreen zijn potentieel bevestigt met een ritzege in de Ronde van Californië. Voor de 24-jarige Deen meteen zijn eerste zege als eliterenner. Dan mag je het al eens uitschreeuwen van vreugde.

Woorden schoten Asgreen tekort. "Het is mijn eerste profzege en ik kan niet uitdrukken hoe groots dit is voor mij, vooral omdat het WorldTour-niveau is en het zo'n zware etappe was. Ik ben zeer, zeer blij. Ik kreeg een vrije rol binnen de ploeg. Ik hoopte op een goed resultaat, maar dit overstijgt alles wat ik mij had kunnen inbeelden."

AANKLAMPEN NA VROEGE AANVAL

Ook in het openbreken van de koers had hij overigens zijn aandeel. "Ik ging redelijk vroeg in de aanval. Ook al kon de achtervolgende groep de sprong maken, toch kon ik aanklampen terwijl meer en meer renners het achteraan moeilijk kregen."

De renner van Deceuninck-Quick.Step timede vervolgens perfect tijdens de sprint. "Tejay Van Garderen versnelde als eerste, maar ik panikeerde niet. Ik vond het het beste moment om mijn sprint in te zetten toen we uit de bocht kwamen. Hoewel het langer duurde dan ik wilde, kon ik volhouden tot aan de streep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties