Pechvogel Dumoulin niet enige die tijd verloor: hoe zijn alle klassementsmannen vierde rit doorgekomen?
Redactie
| 9 reacties

Landa en Dumoulin mogen podium in Giro al vergeten

Pechvogel Dumoulin niet enige die tijd verloor: hoe zijn alle klassementsmannen vierde rit doorgekomen?
Foto: © photonews

Het is bij Tom Dumoulin vooral afwachten hoe groot de fysieke schade is. Voor het klassement moet de Sunweb-renner zich geen illusies meer maken. Er zijn natuurlijk nog anderen die wat dat betreft met ambities naar Italië zijn afgezakt. Weinigen van hen deden een goede zaak.

Het best verging het uiteraard Richard Carapaz, die zichzelf beloonde met ritwinst. De man van Movistar hield aan de finish twee seconden over op onder andere Primoz Roglic, die nu een stuk steviger in de leiderstrui zit. Zij waren immers de enige klassementsrenners die tot het einde voeling hadden met de kopgroep.

Achter hen was er een achtervolgende groep van dertien man en daar zaten wel verschillende podiumkandidaten bij die de schade wel konden beperken. Onder meer Yates, Majka, Nibali, Jungels en Zakarin. Zij gaven zestien seconden toe op Roglic, achttien op Carapaz. Tijdsverlies dat dus nog enigszins meevalt voor hen, maar anderzijds niet ingecalculeerd was.

LANDA EN DUMOULIN AL HAAST KANSLOOS

Mikel Landa, ploegmaat van de ritwinnaar, is er al minder goed aan toe. De Spanjaard kreeg een kleine driekwart minuut aan de broer en keek al tegen een ruime achterstand aan. Verliezer van de dag was uiteraard Tom Dumoulin, die finishte op 4'04". Dit alles zorgt voor volgende stand onder de favorieten:

1. Roglic
2. Yates               35"
3. Nibali               39"
4. Lopez              44"
6. Majka              44"
9. Jungels         1'02"
16. Carapaz      1'21"
18. Zakarin       1'36"
22. Landa         1'49"
56. Dumoulin    4'30"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties