Seizoen van De Gendt nog meer dan de drie grote ronden: terugkeer van geweldig initiatief aangekondigd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Thomas De Gendt kondigt terugkeer van Final Breakaway aan

Seizoen van De Gendt nog meer dan de drie grote ronden: terugkeer van geweldig initiatief aangekondigd
Foto: © photonews

Doordat hij de drie grote ronden gaat rijden, belooft het een zwaar seizoen te worden voor Thomas De Gendt. Dat houdt hem niet tegen om richting het einde van het jaar nog uit te pakken met een laatste straffe stoot. Samen met Tim Wellens waagt hij zich opnieuw aan de Final Breakaway.

Vorig jaar konden we de belevenissen van De Gendt en Wellens volgen nadat ze na de Ronde van Lombardije met de fiets weer richting België terugkeerden. Het werd een tocht van zes dagen van Noord-Italië naar Oost-Vlaanderen. Ook nu heeft het duo van Lotto weer iets bijzonder in petto.

PARCOURS MET GRAVELWEGEN

"Ik kan melden dat er in het najaar opnieuw een 'final breakaway' komt met Tim Wellens", bevestigt De Gendt in HLN. "Dit jaar wordt het iets heel speciaals. De locatie en de route moeten we nog kiezen. Het enige wat vast staat, is dat we offroad gaan. We zoeken een parcours met 70 à 80 procent gravelwegen."

Ook de periode is reeds bepaald. "Het zal in november te doen zijn. Vorig jaar had ik na onze tocht het gevoel dat ik conditioneel supergoed was. Het was jammer om daar niks mee te doen. Dit jaar wil ik wel gebruik maken van die training. We schuiven een maand op, waardoor onze tocht past in de opbouw naar het nieuwe seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties