Sunweb komt met medische update over Dumoulin, renner trekt zelf al eerste conclusie
Redactie
| 13 reacties

Geen breuken voor aangeslagen Tom Dumoulin

Sunweb komt met medische update over Dumoulin, renner trekt zelf al eerste conclusie
Foto: © photonews

Het was echt geen fraai zicht: Tom Dumoulin die aan het bloeden was van aan zijn knie tot helemaal aan het onderbeen. Het was ook een aangeslagen indruk die de zwaar gehavende Dumoulin maakte. De rit uitrijden lukte nog wel. Afwachten of de Nederlander de Giro effectief voortzet.

Dumoulin was betrokken in de massale valpartij na een onoplettendheid van een renner van Team Ineos die net voor hem zat en als eerste ten val kwam. De schade was zichtbaar groot bij de Girowinnaar van 2017. Op sportief vlak deed hij alvast een slechte zaak: hij bereikte de aankomst meer dan vier minuten na ritwinnaar Carapaz.

In het basiskamp van Team Sunweb heeft Dumoulin al een eerste onderzoek ondergaan. De scans hebben aan het licht gebracht dat de klassementsman geen breuken heeft opgelopen. Uit andere onderzoeken zal de ernst van verdere blessures blijken.

Ondertussen heeft de renner zelf ook al kort gereageerd. "Er zijn geen breuken vastgesteld. Dat is goed, maar mijn knie is wel erg gezwollen. Ik kon geen kracht meer zetten in de laatste paar kilometer. Ik weet niet hoe ik mij morgen zal voelen. Het klassement is in elk geval een verloren zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties