Tom Boonen stelt voor om jury uit de Giro naar huis te stemmen
Redactie
| 39 reacties

Boonen snapt niets van beslissing van jury om Viviani te deklasseren

Tom Boonen stelt voor om jury uit de Giro naar huis te stemmen
Foto: © photonews

De beslissing van de jury om Elia Viviani te deklasseren in de derde etappe van de Ronde van Italië deed veel stof opwaaien. Oud-renner Tom Boonen is het er helemaal niet mee eens. Hij vindt het nergens op slaan en loopt dan ook niet hoog op met de juryleden.

Boonen analyseert de sprint uit de derde rit in HLN. "De basis is dat je op je lijn moet blijven eens de sprint is ingezet: wel, Viviani zet zijn sprint pas in nadat hij naar links is gegaan. Ik vind het logisch dat hij uitwijkt: de baan draait een beetje en een sprinter wil altijd de kortste weg naar de finish", verklaart de man die in zijn carrière menig massasprint naar zijn hand zette.

GEEN KWAAD OPZET MEE GEMOEID

In het contact tussen Moschetti en Viviani ziet Boonen geen graten. "Iedere sprinter zal het met me eens zijn: hier was geen kwaad opzet mee gemoeid. Moschetti moet de benen even stilhouden, maar dat is ook alles. Dit gebeurt in elke sprint in elke koers, bij de nieuwelingen, bij de junioren, bij de beloften en bij de profs. Dat is juist het mooie aan een massasprint."

In dat geval kan het koersverstand van de jury in vraag gesteld worden. "Willen ze misschien dat die mannen zich op honderd meter van de streep netjes naast mekaar gaan opstellen om dan te sprinten? Ik stel voor dat we een enquête houden in het peloton en dat we stemmen om de jury naar huis te sturen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties