Viviani ging verhaal halen bij jury: "Helft van onze doelen zijn al verloren"
Redactie
| 3 reacties

Elia Viviani gefrustreerd dat hij puntenklassement moet vergeten

Viviani ging verhaal halen bij jury: "Helft van onze doelen zijn al verloren"
Foto: © photonews

Elia Viviani is vanochtend weer op de fiets gestapt voor de vierde Girorit, maar deed dat niet bepaald met een happy gezicht. Zijn deklassering in de derde etappe ligt nog altijd op zijn maag. De Italiaanse kampioen denkt dan ook dat hij het puntenklassement op zijn buik kan schrijven.

Toen het verdict bekend was, ging Viviani bij de jury om uitleg vragen. "Ze hadden me ook kunnen vragen om uit te leggen wat ik deed", merkte de spurter van Deceuninck-Quick.Step op bij Sporza. "Ik wilde gewoon begrijpen waarom ze die beslissing namen. Het is een zware beslissing om te nemen."

De Giro is al zo goed als voorbij voor mij 

Het heeft alleszins bepaalde gevolgen. "Als je naar de regels kijkt, heb ik geen opportuniteit meer om de puntentrui te nemen. De Giro is al zo goed als voorbij voor mij. Ik moet proberen te reageren en de volgende sprint te winnen, maar de helft van onze doelen zijn al verloren." 

Uit de beelden bleek wel dat Viviani afweek van zijn lijn. "Op dat moment is er 75 meter te gaan en is het wind op kop. Ik wilde meer kracht op de pedalen zetten om Ackermann te passeren. Als ik sprint, doe ik dat nooit in het midden van de baan. Dat was de reden waarom ik naar de linkerkant ging."

Misschien komt er in de weliswaar lastige vierde etappe toch opnieuw een kans om te winnen. "Na nul zeges in twee dagen denk ik niet dat we de koers gaan controleren. We zullen zien wat de andere ploegen doen. Als er zich een opportuniteit voordoet, zullen we klaar zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties