Zege voor Deceuninck-Quick.Step telt wél in Californië

Kasper Asgreen wint tweede etappe in Ronde van Californië

Zege voor Deceuninck-Quick.Step telt wél in Californië
Foto: © photonews

De diskwalificatie van Elia Viviani in de tweede rit in lijn was een bittere pil voor Deceuninck-Quick.Step, maar niet veel later had de Belgische ploeg elders wel de overwinning te pakken. Kasper Asgreen, één van de revelaties uit het klassieke seizoen, won de tweede etappe in Californië.

Er moest op dag twee van de Ronde van Californië behoorlijk wat geklommen worden. De renners moesten 5000 hoogtemeters overwinnen in de rit met aankomst in South Lake. Bij het aanbreken van de finale kon een twintigtal renners zich loswrikken van de rest en op de Luther Pass zou een beslissend moment in de koers volgen.

ELITEGROEPJE VAN ACHT

Er ontstond een elitegroepje van acht man met daarbij Asgreen, Ballerini, Britton, Dennis, Gregaard Wisly, Moscon, Pogacar en Van Garderen. Zoals verwacht waren Van Garderen, Moscon, Asgreen en Pogacar de sterksten in deze groep.

Met de aankomst in zicht pakte Asgreen uit met een verschroeiende versnelling. Van Garderen hield de Deen van Deceuninck-Quick.Step nog wel in het vizier, maar kon hem niet meer bijhalen voor het overschrijden van de aankomst. Van Garderen neemt de leiderstrui wel over van Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties