Caleb Ewan trekt zich op aan het positieve
Redactie
| 0 reacties

Ewan tevreden dat hij zich kon tonen op oplopende aankomst

Caleb Ewan trekt zich op aan het positieve
Foto: © photonews

De overwinning lag binnen handbereik voor Lotto-Soudal en Caleb Ewan in de vierde etappe van de Giro. Dan is het zuur als je er net naast pakt. Dat is het zeker ook voor Ewan, al probeert de Australiër het van de positieve kant te bekijken. Het is immers weinigen gegeven om te doen wat hij deed.

De massale valpartij wist Ewan te vermijden door helemaal voorin te zitten. "Ik hoorde dat er achter me werd gevallen. Zo maakte ik deel uit van een groep van ongeveer twintig renners die zich afscheidde. Het plan om vooraan aan de laatste 2 kilometer te beginnen, is goed gelukt. Het groepje werd trapsgewijs uitgedund en Tosh Van der Sande hield me daarna in perfecte positie."

Vervolgens kwam het aan op de sprint. "Ik zag Carapaz op 500 meter van de meet vertrekken, maar in eerste instantie regelde Team UAE het tempo. Met nog 300 meter te gaan, zette ik mijn versnelling in. Maar ik strandde uiteindelijk in het wiel van de Ecuadoriaan."

ENORM ZWAAR

Ewan is wel opgetogen dat hij nog maar eens getoond heeft dat hij zulke aankomsten wel aan kan. "Als sprinter is het enorm zwaar om op dergelijke aankomsten mee te strijden voor de zege, tegen de betere klimmers zoals Ulissi, Roglic en Carapaz."

PERFECT PLOEGWERK

Is er dan geen teleurstelling vanwege het nipt mislopen van de zege? "Uiteraard ben ik zeer ontgoocheld, want ik krijg niet zo vaak een kans op ritwinst in een grote ronde. Als ploeg deden we het perfect en helaas resulteerde dat niet in een overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties