Deceuninck-Quick.Step doet het eens met verre aanval: "Blij dat ik overwinning kon behalen voor beste ploeg ter wereld"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Rémi Cavagna blij dat hij Deceuninck-Quick.Step kan belonen

Deceuninck-Quick.Step doet het eens met verre aanval: "Blij dat ik overwinning kon behalen voor beste ploeg ter wereld"
Foto: © photonews

Bij vele wedstrijden die gewonnen worden door Deceuninck-Quick.Step, kan de ploeg zijn numerieke meerderheid uitspelen in de finale. Zo ging het niet bepaald in de derde rit van de Ronde van Californië. Rémi Cavagna rondde een solo van zeventig kilometer af.

De Fransman vulde zijn vrije rol naar perfectie in tijdens de derde etappe. "Ik kwam naar Californië om te helpen, maar de ploeg heeft me de vrijheid gegeven en ik ben blij dat ik iets terug kon doen voor het in mij gestelde vertrouwen. In wielrennen moet je je kans grijpen en elke keer weer je best doen. Soms lukt het dan wel."

Cavagna was ook niet te beroerd om al vroeg in de aanval te trekken. "Het was zo'n lange en zware rit. Ik voelde dat er een opportuniteit was en sprong mee in de ontsnapping. Toen ik aanviel, voelde ik dat ik tot het einde kon doorgaan. Ik was een beetje bang in de zeer moeilijke afdaling, maar ik bleef kalm en ging zo snel als ik kon."

Alle beetjes helpen. Zo was de uiteindelijke ritwinnaar vertrouwd met de finale. "Vorige week bezochten we het headquarter van Specialized en deden we wat finetuning in de windtunnel, vooraleer een verkenning te doen van de laatste vijftig kilometer. Deze kleine details hebben me geholpen."

DUBBELE OVERWINNING

De vreugde is dan ook extra groot bij het hele team en alle partners. "Daarom is het een dubbele overwinning", onderstreept Cavagna. "Ik ben zo blij dat ik die overwinning kon behalen voor Specialized en voor Deceuninck-Quick.Step, het beste team ter wereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties