Deceuninck-Quick.Step schiet opnieuw raak in Californië na weergaloze numero
Redactie
| 5 reacties

Rémi Cavagna rondt grootse solo in stijl af

Deceuninck-Quick.Step schiet opnieuw raak in Californië na weergaloze numero
Foto: © photonews

Na ritwinst in de tweede etappe heeft Deceuninck-Quick.Step ook in de derde rit in de Ronde van Californië zijn slag geslagen. Deze keer was Rémi Cavagna de afwerker van dienst. De Fransman koos voor de lange ontsnapping en maakte er later een imposante solo richting finish van.

Nadat eerst een ruime vlucht het tevergeefs probeerde, trok Cavagna in de aanval. Eén metgezel glipte met hem mee: Alex Hoehn van de Amerikaanse selectie. Een vlucht van een duo, dat zagen ze in het peloton wel zitten. In geen tijd hadden de twee tien minuten bij mekaar gereden.

SOLO VAN 70 KM

Op Mount Hamilton vond Cavagna het al het moment om zich van Hoehn te ontdoen. Een gedurfde beslissing, want het was nog liefst zeventig kilometer tot aan de aankomst. Dat hij geen gebrek aan lef heeft, toonde Cavagna in de afdaling. Hij kon slechts ternauwernood recht blijven.

De renner van Deceuninck-Quick.Step bleef nadien tempo maken en de overwinning zou geen moment meer in het gedrang, want in het peloton hadden ze ook al door dat de hoofdprijs gaan vliegen was. Aan de aankomst zou Cavagna nog altijd liefst zeven minuten en elf seconden overhouden op King en Geschke, die uit de grote groep waren weggereden. Philipsen werd tweede in de sprint van het peloton en eindigde dus als vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties