Dupont (2e) legt uit wat er gebeurde met gedeclasseerde Fransman: "Weet wel niet of het voldoende was voor declassering"
Redactie
| 0 reacties

Timothy Dupont tevreden met tweede plek in Vierdaagse van Duinkerke

Dupont (2e) legt uit wat er gebeurde met gedeclasseerde Fransman: "Weet wel niet of het voldoende was voor declassering"
Foto: © photonews

Timothy Dupont stond sowieso op het podium na de tweede rit van de Vierdaagse van Duinkerke, maar door de declassering van Clément Venturini was dat als nummer twee en niet als nummer drie.

Venturini werd gedeclasseerd na een manoeuvre in de sprint. Zo werd Dupont niet derde maar wel tweede na winnaar Dylan Groenewegen. "Ik voelde me opnieuw goed vandaag. De sprint verliep minder hectisch dan gisteren vanwege de lichte hellingsgraad in de laatste hectometers", vertelde Dupont na afloop.

Zelf was Dupont betrokken bij de declassering van de Fransman van AG2R-La Mondiale. "Clément Venturini verplaatste zijn hand van zijn stuur om me wat opzij te duwen en plaats te maken voor zichzelf", legt Dupont uit.

"Of dit voldoende is om hem te declasseren, weet ik niet. De jury wordt steeds strenger en dat kan alleen maar positief zijn voor onze veiligheid in de toekomst", aldus Dupont, die zich neerlegt bij de tweede plek na Dylan Greoenwegen. "Groenewegen lijkt ongenaakbaar, maar ik zal er alles aan doen om hem te proberen bedreigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties