Nieuwe ploeg meldt zich in strijd om Alaphilippe
Redactie
| 0 reacties

Arkéa-Samsic toont interesse in Julian Alaphilippe

Nieuwe ploeg meldt zich in strijd om Alaphilippe
Foto: © photonews

Het getouwtrek om Julian Alaphilippe, dé renner van het voorjaar, is volop aan de gang. Bij Deceuninck-Quick.Step hopen ze de veelwinnaar te behouden, maar de Fransman staat in de belangstelling van meerdere andere teams. Ook Arkéa-Samsic meldt zich nu.

Eerder werden Total Direct Energie, Bahrein-Merida, Team Ineos en Team UAE al met hem in verband gebracht. In Ouest-France gooit de sterke man achter Arkéa-Samsic zijn kaarten op tafel. "Ik heb veel affiniteit met Julian Alaphilippe", zegt Emmanuel Hubert. "Ik heb via zijn makelaar een voorstel gedaan."

Ik denk dat het bij een voorstel zal blijven 

Emmanuel Hubert

Arkéa-Samsic is momenteel niet bepaald de grootste ploeg uit het peloton. Hubert beseft dat het niet simpel zal zijn om de renner bij Deceuninck-Quick.Step weg te lokken. "Ik denk dat het bij een voorstel zal blijven. Omdat hij zich zo goed voelt bij zijn huidige ploeg."

De interesse van het Franse team in Alaphilippe toont alvast wel de ambitie van de wielerformatie. Volgend jaar hoopt de ploeg van Hubert over een WorldTour-licentie te beschikken en wil het met minstens vijf renners meer vertrekken dan dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties