Organisatoren Puivelde Koerse verwachten zich aan 'tempobeul' Mathieu van der Poel

Organisatoren Puivelde Koerse verwachten zich aan 'tempobeul' Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dag van de 54ste editie van Puivelde Koerse is aangebroken. Dé publiekstrekker bij uitstek is dit jaar Mathieu van der Poel. Geen wonder dat de organisatoren in hun nopjes zijn. Temeer omdat zijn ploegleiding heeft laten weten dat hij volop tempo wil maken. Dat wordt afzien voor de anderen.

In een persbericht van Belga blikt organisator Patrick De Roover vooruit. "In 1983 stond vader Adrie van der Poel al op het hoogste schavotje van Puivelde Koerse. Het zou schitterend zijn mocht zijn zoon nu in zijn voetsporen treden. In elke wedstrijd waarin Mathieu dit jaar startte, streed hij mee voor de overwinning. Hij mag dat bij ons graag over doen."

Van der Poel staat erom bekend graag initiatief te nemen en dat zal in deze kermiskoers niet anders zijn. "We hebben van de ploegleiding van Mathieu van der Poel begrepen dat hij hier niet als toerist komt rondrijden, maar echt wel tempo wil maken in het vooruitzicht van de komende wereldbekers mountainbike. Wij kijken er alvast naar uit."

PAUWELS SAUZEN-BINGOAL OOK VAN DE PARTIJ

De Nederlandse kampioen zal het opnemen tegen enkele ploegen die hij tijdens het veldritseizoen ook al wel eens tegenkomt. Naast Corendon-Circus verschijnen onder andere ook Cibel, Canyon-DBH, Pauwels Sauzen-Bingoal, Tarteletto-Isorex, Telenet-Fidea en Sport Vlaanderen-Baloise aan de start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties