Pascal Ackermann heeft tweede Giro-ritzege beet in etappe waarin Belg hoofdrol vertolkt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pascal Ackermann heeft tweede Giro-ritzege beet in etappe waarin Belg hoofdrol vertolkt
Foto: © photonews

Pascal Ackermann heeft zijn tweede ritzege beet in deze Ronde van Italië. Duitse kampioen was na een uitgeregende dag sneller dan de Colombiaan Fernando Gaviria. Louis Vervaeke eiste dan weer een hoofdrol op na een dagje in de aanval.

Het nieuws van de dag kwam natuurlijk vroeg in de etappe. Tom Dumoulin probeerde het nog eens na zijn valpartij van dinsdag, maar na de neutrale zone gaf één van de topfavorieten voor eindwinst in de Giro er de brui aan. 

In een kletsnatte rit besloot één van zijn knechten voor het hooggebergte dan maar zijn kans te wagen. Onze landgenoot Louis Vervaeke kreeg het gezelschap van Ivan Santaromita, Miguel Florez Lopez, Umberto Orsini en Enrico Barbin. 

Vervaeke alleen

De voorsprong van het vijftal werd nooit echt heel groot. Op de laatste klim van de dag besloot Vervaeke er dan maar een solo van te maken. Maar Vervaeke tegen de rest van het peloton, dat was een ongelijke strijd. Het avontuur was op ruim 20 kilometer van de streep afgelopen. 

Door het slechte weer kon het lokale rondje niet meer voor tijdsverschillen bij de klassementsmannen zorgen. Het woord was aan de sprinters. Viviani kwam tekort, terwijl Ackermann een half wiel voorsprong had op de Colombiaan Gaviria. Voor Ackermann al zijn tweede ritzege, de leiderstrui blijft dan weer om de schouders van de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties