Teleurgestelde Tom Dumoulin reageert: "Na de rollen was ik al 99% zeker"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tom Dumoulin erg teleurgesteld na opgave in de Giro

Teleurgestelde Tom Dumoulin reageert: "Na de rollen was ik al 99% zeker"
Foto: © photonews

Na nog geen week zit de Ronde van Italië er al op voor Tom Dumoulin, op voorhand één van de topfavorieten voor eindwinst. De teleurstelling was dan ook groot bij de in België wonende kopman van Team Sunweb.

Na zijn valpartij van dinsdag en pijnlijke knie wilde Dumoulin het nog proberen, maar de renner zelf voelde al snel dat het geen zin had. Na de neutrale zone hield hij het voor bekeken. "Eigenlijk wist ik vanmorgen op de rollen al dat het 99% zeker niet zou lukken", citeert Sporza een ontgoochelde Dumoulin. "Voor dat ene procentje wilde ik het toch proberen. Dat was een beetje tegen beter weten in."

"De beslissing om toch te starten heb ik in overleg met de ploeg genomen. Ik wilde niet thuis zitten om dan na twee dagen te moeten vaststellen dat ik geen pijn meer heb. Nu heb ik mezelf niks te verwijten, want ik heb het geprobeerd. Het ging gewoon echt niet. Mijn knie is flink gezwollen en het gaat niet om er kracht op te zetten. Op dit moment is het nog moeilijk om de knop om te draaien, maar dat hoofd ook nog niet."

Tour?

De logische beslissing zou nu zijn dat Dumoulin alsnog alles op de Ronde van Frankrijk zet. "Vanavond naar huis en dan alles op de Tour? In elk geval vanavond naar huis", klinkt het teleurgesteld. 

"Ik heb nog niet nagedacht over wat nog komt. Ik ben gewoon heel teleurgesteld dat ik de Giro moet verlaten en dat ik mijn doelen niet gehaald heb. Mijn hele voorbereiding was voor niks. Een van de komende dagen zal ik mijn knie nog wel eens opnieuw laten onderzoeken, zodat ik zeker weet dat er niks stuk is", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder
27/12/2019 Azencross

Nieuwste reacties