Belg van Deceuninck-Quick.Step plant alweer volgende aanval
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Pieter Serry wil nog wel eens voor de aanval kiezen

Belg van Deceuninck-Quick.Step plant alweer volgende aanval
Foto: © photonews

Het is zeker niet enkel door te mikken op sprintersetappes dat Deceuninck-Quick.Step overwinningen wil behalen in de Ronde van Italië. Het wil zeker ook aanvallend koersen en dat deed het op weg naar San Giovanni Rotondo door Pieter Serry vooruit te sturen.

Net als heel wat van zijn medevluchters verkeek Serry zich wel op een aanval van Masnada op een klim. "Eerlijk gezegd was het een tactische keuze om niet te volgen. Ik was verrast dat ze aanvielen. Ik had gedacht dat het meer wind op kop zou zijn op de klim. Ik was ook Amador en Oomen nog in het oog aan het houden", verklaarde onze landgenoot bij Eurosport.

Wat nog niet wil zeggen dat Serry het toen al opgaf. "Eigenlijk had ik wel een goed gevoel. In de afdaling hadden ze al een kloof en hebben we nog vol gas gegeven." Het is dus vooral het positieve dat hij uit deze rit onthoudt. "Ik voel me dag na dag beter en beter."

NOG EENS IN VROEGE VLUHT

Dat goede gevoel kan hij omzetten in andere plannen in het vervolg van deze Ronde van Italië. "Ik kijk uit naar de volgende etappes en wil nog eens in de vroege vlucht zitten", kondigt de Oost-Vlaming aan. "We zullen wel zien hoe het dan uitpakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties