Belgische eendagswedstrijd belooft weer kans te bieden aan zowel aanvallers als sprinters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bennie Lambregts niet zeker dat GP Criquielion uitdraait op sprint

Belgische eendagswedstrijd belooft weer kans te bieden aan zowel aanvallers als sprinters
Foto: © photonews

Een Belgische wedstrijd waarin tal van scenario's mogelijk zijn: het is van het mooiste om volgen in de wielerwereld. Zeker een wedstrijd ter ere van iemand als Claude Criquielion, wereldkampioen in 1984. Ook na diens overlijden in 2015 blijft de koers jaarlijks op de kalender staan.

Dat is alleen maar een goede zaak en dus kan er ook dit jaar voor de winst gestreden worden in de GP Criquielion. Een wedstrijd die zijn oorsprong kende in 1991 - Claude Criquielion won zelf de eerste editie - en dus nu nog altijd overleeft. Vorig jaar won Lionel Taminiaux. Ander ex-winnaars zijn onder andere Timothy Dupont, Jelle Wallays en Sven Nys.

Bennie Lambregts, als trainer aan de slag bij Sunweb, beschikt over de nodige kennis om deze koers aan te pakken. "De GP Criquielion is een koers die normaal uitdraait op een sprint. Maar we hebben in vorige edities gezien dat de klimmetjes de koers ook kunnen doen uiteen spatten en voor een kleine groep aan de finish kan zorgen", twijfelt de Nederlander toch over het wedstrijdverloop.

EEKHOFF CO-KOPMAN BIJ SUNWEB

Lambregts hoopt uiteraard dat zijn ploeg met de overwinning aan de haal kan gaan. "Het team arriveert in volle vertrouwen en gaat weer voor een goede uitslag, met Nils Eekhoff en Niklas Märkl als kopmannen. Net zoals in Bretagne zal het team hard werken om deze gasten te positioneren in de finale." De GP Criquielion gaat door op zondag 19 mei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties