Deceuninck-Quick.Step heeft hattrick beet en ontzegt Jasper Philipsen ritzege
Redactie
| 4 reacties

Fabio Jakobsen bezorgt Deceuninck-Quick.Step derde ritzege op rij

Deceuninck-Quick.Step heeft hattrick beet en ontzegt Jasper Philipsen ritzege
Foto: © photonews

Het is al Deceuninck-Quick.Step wat de klok slaat in de Ronde van Californië. Voor de derde etappe op rij ging de Belgische formatie met de ritzege aan de haal. Het gebeurde telkens ook met een andere renner. Deze keer was het Fabio Jakobsen die het snelst aan de meet was.

In de etappe van Laguna Seca Raceway naar Morro Bay kwam een ontsnapping van vier renners tot stand. Goldstein, Brown, Garrison en Henttala kregen een maximale voorsprong van vier minuten. Deze vluchters zouden het volhouden tot vijf kilometer van de aankomst.

Wie wel moeilijkheden kende, was leider Tejay van Garderen. De Amerikaan geraakte door een lekke band op achterstand. Education First trachtte zijn kopman wel terug te brengen, maar intussen bleven de sprintersploegen volop tempo maken. Van Garderen leed zo vijftig seconden tijdsverlies. Hij zag zijn leiderstrui evenwel gered door de jury.

PHILIPSEN BLIJFT SAGAN VOOR

Jasper Philipsen maakte zijn move in de laatste tweehonderd meter, net als niemand minder dan Peter Sagan. Zij konden allebei echter niet op tegen de machtige sprint van Jakobsen. Eens die op toerental kwam, was het voor Sagan vooral achteruit kijken en de Slovaak moest de tweede plaats nog aan Philipsen laten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties