Het is eens wat anders dan de misdaadpagina's: Tosh Van der Sande herleeft in de Giro
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van der Sande wil met goede prestaties alle narigheid doen vergeten

Het is eens wat anders dan de misdaadpagina's: Tosh Van der Sande herleeft in de Giro
Foto: © photonews

Het is Tosh Van der Sande wel gegund om eindelijk nog eens wat geluk te beleven. Daar is hij nu mee bezig in de Giro, waar hij zich weer volop kan focussen op sportieve prestaties. De voorbije maanden heeft Van der Sande wegens verscheidene redenen anders wel diep gezeten.

Van der Sande had positief getest op Prednisolon, omdat er hem tijdens een dopingtest een foute neusspray werd aangereikt. Op 23 januari werd hij vrijgesproken. De Lotto-renner is wel blij dat hij tegenwoordig in Spanje woont. Anders was de heisa nog groter geweest. "Het was goed dat ik in Spanje was en niet in België", zegt Van der Sande in GvA.

"Had ik nog in België gewoond en op straat gewandeld, was mijn miserie het enige waarover de mensen in mijn omgeving zouden babbelen." Echte miserie volgde pas op die verschrikkelijke 18de april. "Ik werd wakker gebeld met de melding dat de cafébazin van mijn supporterslokaal en haar twee kindjes overhoop waren geschoten door haar man Steven, die later zelfmoord pleegde."

NAAM OP MISDAADPAGINA'S

Een ware schok voor Van der Sande. "'s Ochtends had ik hem nog gezien, voor de start van de Brabantse Pijl. Er leek niks aan de hand, maar nadien is het blijkbaar allemaal geëscaleerd. Een dag later stond het natuurlijk in alle kranten. Mijn naam werd ook vermeld. Op de misdaadpagina's."

POSITIEVE ZOEKRESULTATEN

Dat probeert onze landgenoot te verwerken en achter zich te laten. In de Ronde van Italië voelt hij zich weer op en top coureur. "Ik ben altijd op niveau en heb weinig ups-and-downs, maar je hebt die ups wel nodig om te scoren. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk een mooie prestatie neerzetten, waardoor zoekresultaten verschijnen die echt positief zijn. Waarom niet in de Giro?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties