Masnada beloond voor zijn verwoede inspanningen na etappe met ook Belg in de vlucht

Bedrijvige Masnada komt als ritwinnaar over de streep in zesde Girorit

Masnada beloond voor zijn verwoede inspanningen na etappe met ook Belg in de vlucht
Foto: © photonews

Fausto Masnada had zich al volop getoond in de voorbije Ronde van de Alpen en heeft nu ook voor het eerst van zich doen spreken in de Ronde van Italië. De renner van Androni Giocattoli bleef zijn medevluchter Valerio Conti voor. Conti is wel de nieuwe roze trui.

Het golvende parcours gaf een goede kans op slagen aan vluchters en dus waren er veel gegadigden om in de vroege ontsnapping te zitten. Onder meer Masnada stak eens het vuur aan het lont, maar het peloton liet niet meteen begaan. Door een valpartij geraakten plots grote namen als Roglic, Landa, Zakarin en Yates achterop. Zij konden vrij snel hun plek innemen, maar Roglic vertoonde wel de sporen van een val.

Dertien aanvalslustigen zagen dan toch hun kans om de vlucht van de dag tot stand te brengen. Eén Belg daarbij: Pieter Serry van Deceuninck-Quick.Step. Zijn metgezellen waren Rojas, Amador, Plaza, Bagioli, Conti, opnieuw Masnada, Carboni, Madouas, Oomen en Antunes.

GEEN TACTISCH STEEKSPEL

De voorsprong van de koplopers groeide geleidelijk aan tot boven de zes minuten. Jumbo-Visma had er schijnbaar geen problemen mee om de roze trui voorlopig af te staan, de ritwinnaar zat dus vooraan. Tot een boeiend tactisch steekspel kwam het in de kopgroep niet. Een aanval van Masnada volstond om elf renners overboord te gooien. Zijn landgenoot Conti ging wel nog mee.

Oomen, Carboni en Antunes gingen met zijn drieën wel nog in de tegenaanval. Het bleek echter een tevergeefse poging. Oomen en Antunes zouden overigens nog een stukje terugzakken. Plaza en Rojas maakten wel nog de sprong tot bij Carboni.

AFSPRAAK TUSSEN MASNADA EN CONTI?

Wat bij het leidersduo vooral opviel, is hoe Masnada in de laatste vijfentwintig kilometer maar bleef beuken en het overgrote merendeel van het werk voor zijn rekening nam. Wellicht dus een afspraak tussen beide landgenoten: Masnada voor de ritzege en Conti voor het roze. Het leek er alvast op aan de aankomst: de twee Italianen hadden de prijzen mooi verdeeld. Serry eindigde zesde in de daguitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties