Mathieu van der Poel staat voor moeilijk dilemma en sluit alvast één zaak uit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Van der Poel moet WK op de weg of WK mountainbike laten vallen

Mathieu van der Poel staat voor moeilijk dilemma en sluit alvast één zaak uit
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel deed op Puivelde Koerse waar hij voor gekomen was. Weer wat snelheid opdoen voor de WB-manche mountainbike in Albstadt. Wat het mountainbike betreft: neemt hij ook het WK erbij? Dan kan hij niet meedoen aan het WK op de weg in Yorkshire, toch?

Het WK mountainbike vindt op 1 oktober plaats in Mont-Sainte-Anne. Het WK op de weg gaat dan weer door op 29 oktober. Deelnemen aan beiden is geen optie? "Nee, ik zal kiezen. En-en zou maar al te gek zijn. Dat is niet haalbaar. Zeker niet omdat ik er ook het olympisch testevent mountainbike in Tokio (6/10) wil bijnemen", legt Van der Poel uit in HLN.

Beslissen na WB-manche in Nove Mesto (26/5)

Er moet dus een moeilijke beslissing genomen worden. "Wat het precies wordt, zal ik in mijn rustperiode na Nove Mesto eens rustig bekijken. Wat ik alvast meeneem in de afweging: het WK mountainbike in Canada zal er zwaar inhakken", beseft Van der Poel.

Bovendien is de kans op een wereldtitel mountainbike dit jaar niet zo heel groot. "Volgend jaar vindt de regenboogstrijd plaats in Albstadt, op een parcours dat me veel beter ligt, meer tot de verbeelding spreekt. Maar nogmaals: ik heb de knoop nog niet doorgehakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties