Ondertussen in de schaduw: Laurens De Plus beleeft zware dagen

Ondertussen in de schaduw: Laurens De Plus beleeft zware dagen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic zakte af naar Italië met de missie om de Giro te winnen. De kopman van Jumbo-Visma pakte de leiding op de openingsdag en sindsdien zag het er nog geen moment naar uit dat hij het roze zou moeten afgeven. So far so good. Alleen vergaat het luitenant Laurens De Plus veel minder goed.

Nochtans begon De Plus ook sterk met een achtste plaats in de tijdrit in Bologna. In de tweede rit beleefde onze landgenoot een offday en verloor hij minuten. Ook in de dagen nadien zou hij nogal bleekjes de aankomst bereiken. De verklaring hiervoor is ondertussen ook bekend: De Plus is ziek geweest.

Zonder dat het erg opviel kent één van de belangrijkste pionnen voor Roglic dus moeilijkheden. De Plus moet er dan ook pas staan in de bergritten. Sowieso komt het wel ongelegen om in de aanloop naar mogelijk bepalende etappes ziek te worden.

ANTIBIOTICA GENOMEN

"Laurens heeft zondag last gehad van keelpijn", laat de woordvoerder van Jumbo-Visma weten aan Het Nieuwsblad. "Hij heeft toen medicijnen genomen, maar is intussen genezen." Nochtans mag de renner nog altijd niet spreken met de media. Dat zou zijn stembanden teveel belasten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties