Vierde rit in Californië eist zijn slachtoffers: Nederlander van Jumbo-Visma is er erg aan toe met sleutelbeenbreuk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Timo Roosen loopt sleutelbeenbreuk op in Ronde van Californië

Vierde rit in Californië eist zijn slachtoffers: Nederlander van Jumbo-Visma is er erg aan toe met sleutelbeenbreuk
Foto: © photonews

Voor Deceuninck-Quick.Step is het al een geweldige Ronde van Californië geweest, maar bij sommige andere ploegen zitten ze met de handen in het haar. Niet iedereen is immers ongehavend uit de vierde etappe gekomen. Voornamelijk voor Timo Roosen van Jumbo-Visma was het verdict erg zwaar.

Een valpartij diep in de finale in de etappe naar Morro Bay heeft zijn sporen nagelaten. Zowel Timo Roosen van Jumbo-Visma als Louis Meintjes van Dimension Data moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Beide renners vielen dit jaar al eens uit tijdens een wedstrijd en Dame Fortuna heeft blijkbaar nog altijd niet hun kant gekozen.

OPERATIE NIET NODIG VOOR ROOSEN

Vooral voor de 26-jarige Roosen wacht er een lange revalidatie. De Nederlander heeft zijn sleutelbeen gebroken. Dat bleek uit de onderzoeken die uitgevoerd werden in het ziekenhuis. De renner kan zich wel aan één iets optrekken: een operatie is niet aan de orde.

Bij Louis Meintjes werd er dan weer een polsbreuk vastgesteld. De Zuid-Afrikaan kon slechts met moeite de rit uitrijden en werd al onderzocht door zowel het medische team van Dimension Data als de dokters in het hospitaal. Meintjes zal nu naar Hamburg reizen waar hij behandeld zal worden door een specialist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties