Voormalig Australisch kampioen en wereldkampioen op de piste geeft gebruik van cocaïne en xtc tijdens carrière toe
Redactie
| 3 reacties

Australische ex-renner Jack Bobridge geeft gebruik van xtc en cocaïne tijdens carrière toe

Voormalig Australisch kampioen en wereldkampioen op de piste geeft gebruik van cocaïne en xtc tijdens carrière toe
Foto: © photonews

Ex-profrenner Jack Bobridge, in het verleden erg succesvol op de piste, heeft bekend dat hij tijdens zijn carrière regelmatig (recreatieve) drugs heeft gebruikt. Dat staat te lezen op wielerwebsite Cyclingnews.

De 29-jarige Jack Bobridge zette eind 2016 vroegtijdig een punt achter zijn profcarrière. Hij reed onder meer bij Trek-Segafredo, Garmin en Orica-GreenEdge en was vooral op de piste succesvol, waar hij drie wereldtitels op zijn palmares zette. 

Xtc en cocaïne

Bobridge gooit het tegenwoordig echter over een heel andere boeg. Hij moest voor het Australische gerecht verschijnen op verdenking van het dealen van de harddrug xtc. Bobridge ontkent de aanklacht, maar gaf wel toe dat hij tussen 2010 en 2016 'geregeld xtc en cocaïne nam met twee ploegmaats' om zo hun wedstrijden voor te bereiden. 

De Australiër nam de drugs naar eigen zeggen om de pijn te bestrijden. Zo werd er op amper 19-jarige leeftijd artritis vastgesteld bij Bobridge, maar door die medicatie te nemen kreeg hij last van chronische vermoeidheid. Door diezelfde artritis nam Bobridge eind 2016 ook afscheid van de fiets. 

Succesvol op weg én piste

Bobridge veroverde in zijn carrière drie wereldtitels op de piste: twee in de ploegenachtervolging en een in de individuele achtervolging. Op de weg kende hij successen met ritzeges in de Eneco Tour, de Tour Down Under en door twee keer kampioen van zijn land te worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties