🎥 Wat als de roze trui valt...? Jumbo-Visma geeft beelden vrij, kwijtspelen roze 'geen nadeel volgens Roglic'
Redactie
| 1 reacties

Primoz Roglic ziet kwijtspelen van het roze niet als een nadeel

🎥 Wat als de roze trui valt...? Jumbo-Visma geeft beelden vrij, kwijtspelen roze 'geen nadeel volgens Roglic'
Foto: © photonews

Bij Jumbo-Visma zijn ze (voorlopig) even verlost van de roze trui en de druk die daarbij gepaard gaat. Primoz Roglic kwam al vroeg in de zesde rit ten val, daarna werd er beslist om het roze aan Valerio Conti te laten.

Rond de 30e kilometer kwamen kopman Primoz Roglic en zijn ploegmaats Sepp Kuss en Paul Martens ten val. De Sloveense roze trui hield gelukkig alleen schaafwonden over aan de valpartij. "Ze vielen voor mij en ik kon de crash niet meer ontwijken. Dat is ook wielrennen. Gelukkig zijn het alleen maar schaafwonden en valt het allemaal mee", vertelde Roglic. 

'Meer rust'

"De kopgroep was vandaag heel erg sterk. Wij hebben als ploeg gecontroleerd, maar we wilden ook niet teveel energie steken in het terughalen van de kopgroep", aldus de ex-schansspringer. "Dat we het roze kwijt zijn, zie ik niet als een nadeel. Het geeft mij en de ploeg wat meer rust en minder stress. De Giro duurt nog lang en de beslissende etappes moeten allemaal nog komen."

Ook ploegleider Addy Engels vindt het geen nadeel. "Dat we de roze trui kwijt zijn is jammer, maar aan de andere kant geeft het ons ook meer rust. De valpartij van Primoz was nog wel een smetje, maar hij is in orde. Al bij al was dit voor ons een goede koerssituatie en we staan er nog steeds prima voor." 

De Nederlandse ploeg deelde zelf beelden van wat er na de valpartij van Roglic gebeurde. Panikeren deden ze alvast niet. "Wat een kerel", klonk het in de ploegauto. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties